Sublym

       technyk

 

           ...cool...

   advies & ontwerp

 

home

projecten

levensmiddelen

   
         
vlees vis zuivel groente salades

   

Sublym technyk heeft diverse projecten in de voedsel verwerking gerealiseerd.

Daarbij valt te denken aan vis- en vlees invriezen, vers afdelingen, groente en aardappel verwerking, bakkerij producten, zuivel en koffie.

In de voedselketen is koudetechniek een onmisbare schakel.

 

Een juiste temperatuur, luchtvochtigheid, inkoel- of invries snelheid is bepalend voor de kwaliteit van ons voedsel.

Elk product, half fabricaat en eindverpakking heeft zijn eigen optimale condities.

HygiŰne, logistiek, duurzaamheid en bedrijfszekerheid spelen hierbij een belangrijke rol.

  

Sublym technyk streeft in haar projecten naar een optimaal project ontwerp waarbij al deze factoren in balans zijn, ook met de operationele kosten.

 

 

 

 

 

 Vriescentrale Asten

 

Vriescentrale Asten heeft in 2009 de invriestunnels vervangen door een automatische karton vriezer (Milmeq - Real cold - carton freezer) voor het invriezen van dozen.
Tevens is de R22 koudecentrale vervangen door een Ammoniak-koolzuur cascadesysteem, geschikt tot temperaturen van -50˚C en een capaciteit van 160 ton per dag.

Sublym technyk heeft samengewerkt met Sparkling projects, Cofely, architectenburo van Gaalen, Bots, EVB en Verhoeven om deze vernieuwing in een beperkte tijd te realiseren.
Het type karton vriezer is een Australisch concept en de eerste op het Europese vasteland.
Het proces levert naast 20% energiebesparing ook een logistiek voordeel (minder handelingen).

Het vries systeem is eind 2009 in bedrijf gesteld en de werking is fraai weergegeven in de bedrijfsfilm op www.vriescentraleasten.nl

 

 vleesverwerking ENKCO

 

ENKCO produceert vers en diepvries vleesproducten voor horeca, groothandel en supermarktketens.

Sublym technyk heeft in 2005 samengewerkt met GTI en RBK voor de realisatie van een nieuwe vlees verwerkingsfabriek bij ENKCO in Holten. Het werk bestond uit ontwerp en uitvoeringsbegeleiding van de koel- en vries installaties. 

www.enkco.com

De locatie van diepvries producten is voorzien van een ammoniak vriessysteem, waarop 10 spiraalvriezers en twee diepvries bewaarcellen zijn aangesloten. Een deel van de vrijkomende warmte wordt gebruikt voor warm schoonmaak en proceswater.

Op de nieuwe verslocatie is een Ammoniak-koolzuur koelsysteem ge´nstalleerd.

De nieuwe productiefabriek is in 2006 in gebruik genomen.

 

Marine Harvest - Sterk Lemmer - visverwerking

 

Marine Harvest is het grootste zalmkweekbedrijf van de wereld. Naast zalm worden er ook andere soorten vis gekweekt en verwerkt. De vestiging in Lemmer is gespecialiseerd in marineren, coaten en invriezen van diverse visproducten.

               

 

 

 

 

 

 

www.marineharvest.com

Bij Marine Harvest in Lemmer worden in 2013 en 2014 de vriesinstallaties gerenoveerd, waarbij het koudemiddel freon R22 volledig wordt vervangen door een ammoniak-koolzuur installatie.
Sublym technyk is namens Sparkling Projects betrokken bij het ontwerp en de uitvoerings- begeleiding van deze renovatie.

 

 

 

Kraats Kaas verwerking

 

In samenwerking met Sparkling Projects heeft Sublym technyk het ontwerp voor de koudetechniek en E/W installaties gemaakt voor de snij- en verpakkingsfabriek van Kraats Kaas. Op de nieuwe productielocatie aan de buitenvaart in Hoogeveen staan moderne snij- en rasplijnen opgesteld. 

Het verwerken, inpakken, palletiseren en de gekoelde opslag wordt grotendeels door robots en computer besturing uitgevoerd.  

De technische installaties onderscheiden zich door toepassing van duurzame technieken, zoals natuurlijke koelmiddelen als ammoniak / koolzuur en warmte terugwinning uit koeling en perslucht.

Het ontwerp is in 2007 gemaakt en het project is in 2008 gerealiseerd. Sublym technyk heeft voor Kraats Kaas de bouw begeleiding van technische installaties gedaan. 

Sinds het najaar van 2008 is de fabriek operationeel.     www.kraatskaas.com

                                                                                                                                                        

HESSING supervers - groente verwerking

 

Hessing produceert op diverse plaatsen in Nederland vers gesneden groente producten, met name voor supermarkten en retail.

Door een toenemende vraag naar gesneden groenten heeft Hessing diverse uitbreidingen gerealiseerd in Zwaagdijk, Helmond en Schwalmtal.  

www.hessingsupervers.nl

In samenwerking met Bob Nieuweboer architecten en Hessing heeft Sublym technyk een ontwerp gemaakt voor de koudetechniek.

 

 

 

westland salades

 

Sinds 1969 worden in het Westland ambachtelijke salades geproduceerd.

De huidige productie van salades is in 2009 verplaatst van Kwintsheul naar Leidschendam.
De nieuwe locatie, voorheen een vleesverwerking, is geheel gerenoveerd en ingericht voor de productie van salades.

www.westland-salades.nl

In opdracht van Bessels architecten heeft Sublym technyk in 2008 een ontwerp en programma van eisen gemaakt voor de koudetechniek.
Tevens heeft Sublym technyk ondersteuning verleend bij de uitvoeringsbegeleiding op haar vakspecialisme  koudetechniek.