Sublym technyk heeft diverse
projecten in de voedsel verwerking gerealiseerd.
Daarbij valt te denken aan vis-
en vlees invriezen, vers afdelingen, groente en aardappel
verwerking, bakkerij producten, zuivel en koffie.
In de voedselketen is
koudetechniek een onmisbare schakel.
Een juiste temperatuur,
luchtvochtigheid, inkoel- of invries snelheid is bepalend voor de
kwaliteit van ons voedsel.
Elk product, half fabricaat en
eindverpakking heeft zijn eigen optimale condities.
Hygiëne, logistiek, duurzaamheid
en bedrijfszekerheid spelen hierbij een belangrijke rol.
Sublym technyk streeft in haar
projecten naar een optimaal project ontwerp waarbij al deze factoren
in balans zijn, ook met de operationele kosten.
Vriescentrale Asten
Vriescentrale Asten heeft in 2009 de invriestunnels vervangen door
een automatische karton vriezer (Milmeq - Real cold - carton freezer)
voor het invriezen van dozen.
Tevens is de R22 koudecentrale vervangen door een Ammoniak-koolzuur
cascadesysteem, geschikt tot temperaturen van -50˚C en een
capaciteit van 160 ton per dag.
Sublym
technyk heeft samengewerkt met Sparkling projects, Cofely,
architectenburo van Gaalen, Bots, EVB en Verhoeven om deze
vernieuwing in een beperkte tijd te realiseren.
Het type karton vriezer is een Australisch concept en de eerste op
het Europese vasteland.
Het proces levert naast 20% energiebesparing ook een logistiek
voordeel (minder handelingen).
Het vries
systeem is eind 2009 in bedrijf gesteld en de werking is fraai
weergegeven in de bedrijfsfilm op
www.vriescentraleasten.nl
vleesverwerking ENKCO
ENKCO
produceert vers en diepvries vleesproducten voor horeca, groothandel
en supermarktketens.
Sublym
technyk heeft in 2005 samengewerkt met GTI en RBK voor de realisatie
van een nieuwe vlees verwerkingsfabriek bij ENKCO in Holten. Het werk
bestond uit ontwerp en uitvoeringsbegeleiding van de koel- en vries
installaties.
www.enkco.com
De locatie
van diepvries producten is voorzien van een ammoniak vriessysteem,
waarop 10 spiraalvriezers en twee diepvries bewaarcellen zijn aangesloten. Een deel van
de vrijkomende warmte wordt gebruikt voor warm schoonmaak en
proceswater.
Op de nieuwe
verslocatie is een Ammoniak-koolzuur koelsysteem geïnstalleerd.
De nieuwe productiefabriek is in 2006 in gebruik genomen.
Marine
Harvest - Sterk Lemmer - visverwerking
Marine Harvest is het
grootste zalmkweekbedrijf van de wereld. Naast zalm worden er ook
andere soorten vis gekweekt en verwerkt. De vestiging in Lemmer is
gespecialiseerd in marineren, coaten en invriezen van diverse
visproducten.
www.marineharvest.com
Bij Marine Harvest in Lemmer worden in 2013 en
2014 de vriesinstallaties gerenoveerd, waarbij het koudemiddel freon
R22 volledig wordt vervangen door een ammoniak-koolzuur installatie.
Sublym technyk is namens Sparkling Projects betrokken bij het
ontwerp en de uitvoerings- begeleiding van deze renovatie.
Kraats Kaas verwerking
In samenwerking
met Sparkling Projects heeft Sublym technyk het ontwerp voor de
koudetechniek en E/W installaties gemaakt voor de snij- en
verpakkingsfabriek van Kraats Kaas. Op de nieuwe productielocatie
aan de buitenvaart in Hoogeveen staan moderne snij- en rasplijnen
opgesteld.
Het verwerken,
inpakken, palletiseren en de gekoelde opslag wordt grotendeels door
robots en computer besturing uitgevoerd.
De technische
installaties onderscheiden zich door toepassing van duurzame
technieken, zoals natuurlijke koelmiddelen als ammoniak / koolzuur
en warmte terugwinning uit koeling en perslucht.
Het ontwerp is in
2007 gemaakt en het project is in 2008 gerealiseerd. Sublym technyk
heeft voor Kraats Kaas de bouw begeleiding van technische
installaties gedaan.
Sinds het najaar
van 2008 is de fabriek operationeel.
www.kraatskaas.com
HESSING supervers -
groente verwerking
Hessing
produceert op diverse plaatsen in Nederland vers gesneden groente
producten, met name voor supermarkten en retail.
Door een
toenemende vraag naar gesneden groenten heeft Hessing diverse
uitbreidingen gerealiseerd in Zwaagdijk, Helmond en Schwalmtal.
www.hessingsupervers.nl
In
samenwerking met Bob Nieuweboer architecten en Hessing heeft
Sublym technyk een ontwerp gemaakt voor de koudetechniek.
Sinds 1969
worden in het Westland ambachtelijke salades geproduceerd.
De huidige
productie van salades is in 2009 verplaatst van Kwintsheul naar
Leidschendam.
De nieuwe locatie, voorheen een vleesverwerking, is geheel
gerenoveerd en ingericht voor de productie van salades.
www.westland-salades.nl
In
opdracht van Bessels architecten heeft Sublym technyk in 2008 een
ontwerp en programma van eisen gemaakt voor de koudetechniek.
Tevens
heeft Sublym technyk ondersteuning verleend bij de
uitvoeringsbegeleiding op haar vakspecialisme
koudetechniek.
|