Sublym

       technyk

 

           ...cool...

   advies & ontwerp

 

home

projecten

AGF

   
         
aardappelen   groente   fruit

   

Koudetechniek is een onmisbare schakel in de voedselketen. We willen immers het hele jaar rond verse aardappelen, groente en fruit kunnen eten, terwijl er maar een beperkte oogstperiode is.

 

Een goed geconditioneerde bewaring zorgt dan voor de houdbaarheid van ons voedsel.

  

Verse producten hebben specifieke eigenschappen zoals vocht- en suikergehalte, een huid of schil, ademhaling en ziekte gevoeligheid.

Een goede bewaring wordt dan ook bepaald door deze eigenschappen, gecombineerd met de bijbehorende optimale bewaarcondities.

 

Sublym technyk probeert deze eigenschappen zo goed mogelijk te combineren met de wijze van opslag en de plaatselijke omstandigheden om te komen tot een optimale bewaring en verwerking in alle vier seizoenen.

 

 

 

 

 

aardappelen - uien

Nederland is vooruitstrevend in het telen en veredelen van aardappel rassen. Wereldwijd staat de hollandse aardappel hoog aangeschreven. Onze polder staat bekend om de export van pootgoed, moderne oogst- en bewaartechnieken. 

Sublym technyk heeft ruime ervaring met het ontwerp van bewaarplaatsen voor aardappelen en uien. Een goed voorbeeld is de realisatie van een 15.000 tons bewaarplaats voor Tadco Agri in Saudi Arabië. 

Tadco is met 35.000 hectare een van de grootste landbouw bedrijven in het Midden Oosten. Sublym technyk levert sinds 2008 een bijdrage aan het ontwerp en de realisatie van hun nieuwe bewaarplaats voor aardappelen en uien. Operationeel vanaf 2011.

www.tadco-agri.com   

             

 

 

 

 

 

 

 

groente - HG Frischgemüse

HG Frischgemüse GmbH is een logistiek bedrijf waar met name winterpeen bewaard wordt. Vanaf 2012 is geïnvesteerd in een nieuwe duurzame bewaring voor 23.000 ton winterpeen in Titz - Duitsland.

Het ontwerp voor de bewaring is geoptimaliseerd,door de koelcellen en koudetechniek goed af te stemmen op het kistenplan.
Hierdoor kan het product gekoeld worden met kleine temperatuurverschillen en een beperkte ventilatie energie. Tevens worden ontvochtiging en CO2 concentratie nauwkeurig beheerst.

Voor de koudetechniek is gekozen voor een propaan-koolzuur systeem van 1000 kW.
De 5 propaan koelunits zijn zodanig ontworpen, dat de systeeminhoud minimaal is.
In de risico analyse zijn brandveiligheid en explosiegevaar tot een acceptabel minimum beperkt.

                

 

 

 

                                

 

 

 

 

 

 

fruit   

 

Een optimale bewaring van fruit is een grote uitdaging. Wereldwijd worden prachtige vruchten geoogst, maar de houdbaarheid is een grote zorg.

 

Sublym technyk ziet de verbetering van fruitbewaring als een belangrijk onderwerp en heeft inmiddels diverse fruitprojecten begeleid:     

 

*      het snel afkoelen van zomerfruit, zoals aardbeien, bessen, perzik, druiven en kersen

*      ULO bewaring van appels en peren

*     gekoelde distributie en overslagruimten

 

Voor ontwerp van koelruimten, capaciteitsberekeningen, lucht circulatie plannen en het bepalen van specifieke bewaarcondities is de kennis van Sublym technyk aan te bevelen.